zaterdag 5 februari 2011

Deel twee uit de soap 'Wie kiest Tatjana?' (recensie)

Na de teleurstellende aflevering van vorige week zat ik deze vrijdag strijdvaardig klaar voor een nieuwe aflevering van 'Wie kiest Tatjana?'. Tot mijn grote verbazing was er dit keer voor een hele andere aanpak gekozen. Werden de heren en huizen eerst tot op het bot afgekraakt, dit keer had Tat duidelijk de opdracht gekregen wat positiever op de mannen en hun omgeving te reageren.
>
De eerste date van Tatjana is Leon. Klein, maar fijn en Tatjana is duidelijk van hem gecharmeerd. Hoewel Leon op een soort van studentenkamer blijkt te wonen, waardoor Tatjana in eerste instantie bij de buurvrouw aanklopt, blijft ze lachen en er komt geen onvertogen woord over haar lippen. Wanneer ze door alle kledingrekken heen uiteindelijk de zit-/slaapkamer van Leon betreedt, stuit ze direct op zijn bed en vond ze vorige week een normale eengezinswoning triest en van weinig luxe getuigen, het piepkleine kamertje van Leon wordt bestempeld als 'schattig' en 'lief'.

Ik krijg bijna een wegtrekker van alle positiviteit en mompel: "afkraken, kreng!" en zie, ik word op mijn wenken bediend. Want dan is het de beurt aan Robert en hij blijkt weinig voorbereiding te hebben getroffen voor zijn date met Tatjana. Doelloos slenteren ze door de stad, met als enige hoogtepunt paparazzo Edwin Smulders, die de twee vereeuwigd voor zijn roddelblad. Na het zoveelste kopje koffie wil Robert wederom wandelen. Tatjana begint al wat chagrijniger te kijken en roept vertwijfeld: "nog meer wandelen, daar kom ik niet voor!". Wanneer Robert voorstelt naar zijn huis te gaan heeft Tat een beter idee: "jij naar jouw huis en ik naar het mijne!". Net als je denkt dat dit het is, weet Robert haar toch over te halen met hem mee te gaan en bij hem thuis aangekomen, wacht er een verrassing: Robert heeft masseurs ingehuurd. Tatjana is wel toe aan een beetje ontspanning en laat zich van haar beste kant zien: zonder kleren. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, wanneer Tatjana meldt dat ze liever de avond eindigt met de masseur in plaats van Robert weet je: dit gaat hem niet worden.

Maar het kan nog erger. De derde en laatste kandidaat van deze week is William. William is het type 'foute man'. Bij de selectiegesprekken geeft hij manager René Ros een peperdure ketting ("voor Tatjana, hoor") en meldt direct dat hij zeker weet dat Tatjana hem zal kiezen. Wij kijksters zijn gelijk op onze quivive: zoveel zelfverzekerdheid, daar houden wij vrouwen niet van.

Het huis van William is een plaatje, maar het is erg jammer dat hij de foto's van zijn exen pontificaal in de woonkamer heeft staan. Maar nog erger is dat William van alles 'voelt' en dat hij ervan overtuigd is dat Tatjana dezelfde vibes heeft. Wat hij als spirualiteit verwoord, noemen wij gewoon 'geiligheid' . We voelen oprecht mee met Tatjana die wanhopig stapels kussens tussen haar en haar belager opwerpt.

Even lijkt het erop dat Tat onder de indruk is van de mooie auto waarin William haar meeneemt, maar al gauw blijkt dit een illusie te zijn, want ook in de auto wordt de wanna be-lover op afstand gehouden met, jawel, kussens. Ook de ingehuurde topchef valt niet in de smaak en wordt afgeserveerd, want de diva blijkt de voorkeur te geven aan een shoarmaschotel. Het aantal tweets stijgt tot ongekende hoogte en de hilariteit is niet van de lucht. Maar de klapper komt pas wanneer William zijn date verrast met een cadeau: een sexy zwart jurkje en killer heels. Ik val bijna van de bank van het lachen. Tatjana is echter not amused en roept vertwijfeld uit: "ik ben je escortdame niet!" Zelfs het door William aangetrokken T-shirt met de tekst 'waiting for a girl like you' helpt niet meer en wanneer hij meldt dat hij zelf het toetje is, heeft Tatjana nog maar een oplossing: daar zijn ze weer, de kussens!


Er lijkt deze week geen twijfel te bestaan welke mannen er níet zullen worden gekozen. Toch brengt Tatjana me nog even in verwarring wanneer ze aangeeft dat ze een klik had met William en Robert als eerste wegstuurt. Het zal toch niet? Maar gelukkig blijkt ook dit waarschijnlijk een gevolg van de nieuwe aanpak, want Leon gaat door naar de volgende ronde.

Waarschijnlijk heeft Peter van der Vorst mijn vorige column gelezen en eieren voor zijn geld gekozen. Want deze aflevering voldeed precies aan de verwachtingen die ik in eerste instantie van het programma had. Tatjana was zoals we Tatjana graag zien: sexy, sympathiek en een beetje dom en naief. Wij willen ons helemaal niet ergeren aan Tat, we willen ons ergeren aan de mannen die zich in allerlei bochten wringen om met de sexbom in bed te kunnen belanden en zich daarmee onsterfelijk belachelijk maken. Ik zeg: "Peter, mission accomplished"!

3 opmerkingen:

  1. Vorige week heb ik het uitgehouden tot het eerste mannenhuis en toen was ik al klaar met Tatje en haar gezeur.
    Gisteren was ik te lam om op te staan en naar bed te gaan en heb dus de hele uitzending gezien. Dat gebeurt me volgende week niet meer, want al viel Tatjana wel mee, mannen zoals William zouden niet op tv mogen. Wat een irritante *#$*/! Die ex van Tatjana ziet haar waarschijnlijk zelf nog wel zitten, wie kiest er anders zo'n loser voor haar uit?!
    Ik lees bij jou wel wie de 'gelukkige' winnaar is aan het einde van de zoektocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb het niet gezien maar genoten van je verslag haaha die foute man ik ga uitzending gemist kijken wil die kop weleens zien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een aanfluiting is dit programma zeg! Ik heb vd 1e aflevering een heel klein stukje gezien en me rot zitten ergeren; ik beleef meer plezier aan jouw verslag, dus ik denk dat ik niet meer afstem op Tat op tv, maar gewoon hier terug kom voor het volgende verslag.

    BeantwoordenVerwijderen