woensdag 2 maart 2011

Deborah Heilig-Boogert - Kilo's Geluk (boekrecensie)

Deborah Heilig-Boogert is columniste voor onder andere Kekmama.nl. Ook startte zij haar eigen uitgeverij, Kaft Media, waar zij beginnende schrijvers begeleidt. Bij Kaft Media verscheen ook Deborah's eerste eigen boek Kilo's Geluk. In Kilo's Geluk zijn meer dan 50 columns gebundeld. Het onderwerp van alle columns zijn de drie kinderen van Deborah, die hun moeder continue voorzien van materiaal. Tussen de columns door staan uitspraken van de kinderen, het zogenoemde 'prietpraat'.
>
Uit Kilo's Geluk

"En dan de uren slaap. Die zijn op één hand te tellen. Ons moppie is gewoon nog te klein en te licht en komt vaak voor een voeding. Moe? Natuurlijk. Maar wat voel ik me rijk! Terwijl ik langzaam mijn best doe om zelf wat kilo's kwijt te raken, groeit een ander aantal kilo's gelukkig elke dag. Want ik bezit gewoon meer dan 19 + 15 + 4,5 = 38,5 kilo geluk! En dat wordt gelukkig elke dag meer."

Kilo's Geluk is een verzameling columns waar, hoe kan het ook anders, het moedergeluk vanaf druipt. De stukjes lezen makkelijk weg en zijn prettig geschreven. Tussendoor heeft de schrijfster grappige uitspraken van haar kinderen geplaatst. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van het lezen van het geluk van medemoeders. Waar bijvoorbeeld een Daphne Deckers de aandacht weet vast te houden door de nodige zelfspot en humor, staat Kilo's Geluk bol van anekdotes die wellicht leuk zijn voor de schrijfster zelf en diegenen die haar persoonlijk kennen, maar ik was er snel klaar mee. Kilo's Geluk zal zeker een doelgroep hebben gevonden in het grote aantal oermoeders, die alles wat hun kinderen doen of zeggen tot hoogstandjes bombarderen, maar persoonlijk vond ik het teveel overlopen van geluk en dat maakt het boek helaas tot een niemandalletje. Leuk voor een verloren uurtje, maar zeker niet meer dan dat. Mercy Hiltrop, chef Webredactie Jonge Gezinnen vat in een recensie het boek zeer pakkend samen: "Ongetwijfeld een feest van herkenning voor alle 'moedermutsen'!"

Kilo's Geluk
is onder andere te koop bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp, boekhandel Kaldenbach in Zwanenburg en via http://www.kaftmedia.nl.

Deze boekrecensie is gepubliceerd op Banger Sisters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten